onsdag 28. mai 2014

Kamp nr. 4 KFUM - Bækkelaget 28. mai

Det var ti topptente jenter som møtte opp til kamp i ettermiddag. Litt fravær grunnet sykdom, Miley Cyrus og annet gjorde at vi hadde tre innbyttere i dag. Fint vær og nyslått gress satte en fin ramme på kampen.

Dagens Fair Play-kaptein var Victoria. Hun gikk foran som et veldig godt eksempel og scoret allerede i kampens første angrep! Kåffa fortsatte overtaket i hele første omgang og vant den 4-0! Keeper Frida hadde svært lite å gjøre som målvakt i første omgang.

Utover i andre omgang fikk BSK sette inn en ekstra spiller og da ble det jevnere. Blant annet måtte Paula hente frem flere ordentlig gode redninger. Likevel klarte vi å holde buret rent i hele kampen. Vi scoret fem mål til i andre omgang. Flere av målene kom etter meget gode angrep hvor vi klarte å holde bredden og bruke hele banen. Det var gøy å se på. Dermed ble sluttresultatet 9-0, og årets første seier for KFUM var i boks!

Neste kamp er førstkommende mandag borte mot Nesodden, men først er det 3vs3 på KFUM Arena på søndag. Det gleder vi oss til.

Heia Kåffa!

tirsdag 20. mai 2014

Kamp nr 3. 19. mai 2014: Lambertseter - KFUM

Sesongens tredje kamp ble spilt under truende regnskyer på Lambertseter, men heldigvis holdt regnet seg nesten helt unna, og heller ikke tordenværet merket vi noe til.

Vi stilte med nesten fullt lag også i dag, og hadde fem innbyttere. Stina var dagens fair play-kaptein og gikk foran som et godt forbilde både på banen og på sidelinjen. Anna og Rikke delte på keeperjobben.

Kampen begynte bra og var jevnspilt, men Lambertseter fikk etterhvert kommet til målsjanser og scoret fire ganger før pause. Etter pause så fikk Kåffa opp innsatsen et par hakk og det gjorde at spillet foregikk på Lambertseters banehalvdel. God innsats kombinert med gode pasninger gjorde sitt til at vi fikk redusert hele tre ganger før de siste ti minuttene. Stina, Synnøve og Frida scoret hver sin gang.

I iveren etter å score 4-4 glemte vi nok oss litt ut alle som en, både spillere og trenere. Det førte til at Lambertseter fikk kontret inn 5-3. Helt på slutten greide de å score to mål til slik at sluttresultatet ble 7-3 til hjemmelaget.

Det var moro å se at vi klarte å spille en så god annenomgang, som faktisk endte 3-3. Det viser at det er fullt mulig å ta igjen en stor ledelse, og det skal vi klare neste gang. :-)

Det er også fint å se at stemningen i laget er god selv om vi ligger under, og alle er flinke til å oppmuntre hverandre. Det er sånt som kjennetegner gode lag.

Neste kamp er hjemme på Ekeberg mot Bækkelaget, onsdag 28. mai kl 19:30.

Heia Kåffa!


-fredrik

3vs3 1. juni

Følgende er påmeldt til 3vs3 turnering 1. juni:

  • Helena
  • Karen
  • Stina
  • Synnøve
  • Tamara
  • Anna SO
  • Pernille
  • Delia
  • Kaja
  • Eline
  • Victoria
  • Mathilde
  • Anna C
  • Rikke
  • Paula 
  • Ingrid
Påmelding kan gjøres her:


Siste frist: Fredag 23. mai


torsdag 8. mai 2014

Fair play-kaptein

Denne sesongen vil vi innføre konseptet Fair play-kaptein på kampene våre. Klubben synes også at dette er en god idé, og kanskje blir dette innført for alle Kåffa-lag opp til 12 år fremover, hvem vet?

Konseptet er som følger: Det blir utnevnt en kaptein pr kamp. Dette vi gå på rullering. I tilknytning til kampen har Fair play-kapteinen følgende oppgaver:

- Sørge for at laget ønsker det andre laget en god kamp og lykke til.
- Hilse på dommeren før kampen.
- Gi ros til medspillerne under kampen.
- Passe på at laget følger reglene og Fair play (rettferdig spill)
- Gi trøst og hjelp til spillere som blir skadet.
- Sørge for at laget takker det andre laget for kampen.
- Takke dommeren for kampen.

Vi har kjøpt inn kapteinsbind til hvert av lagene som kapteinen har på seg under kamp og har stor tro på at dette vil skape økt oppmerksomhet rundt god sportsånd og rettferdig spill. I tillegg så passer dette godt inn i Kåffas mål om å utdanne unge ledere.

De som absolutt ikke vil være kaptein skal få slippe, men jeg tror vi skal klare å motivere spillerne slik at alle vil være kaptein i løpet av sesongen.

- fredrik

Kampreferat Oppegård 2 - KFUM, onsdag 7. mai 2014 (seriestart)


Årets første kamp gikk på ny og fin kunstgressbane på Østli skole på Oppegård. Tidlig kampstart (17:00) bød på noen transportutfordringer, men til slutt hadde vi fullt lag, minus June som dessverre var syk i dag.

Vi ble enige med det andre laget og dommeren om å følge forbundets anbefaling om lavt press når motstanders keeper har ballen. Det vil si at lagene får tid og rom til å sette igang spillet med gode pasninger og valg med ballen. Vi så flere gode prov på at jentene skjønner verdien av å spille pasninger til hverandre og de klarte å flytte ballen høyt opp i banen. I dag skortet det litt i avslutningsfasen, samt at Oppegårds kontringer ble veldig farlige.

Jeg synes at resultatet 1-7 eller var det 1-8(?) var svært urettferdig tatt spillets gang i betraktning, men jeg er sikker på at dette kommer til å løsne. Særlig også når jentene etterhvert synes det er like kjedelig å slippe inn mål som det er gøy å score mål :) Når det er sagt så var det mye bra forsvarsspill og ikke minst keeperspill i dag også.

Ingrid spilte sin aller første fotballkamp i dag og debuterte med bravur. Hun hadde mange gode involveringer og fant fort ut at det ikke var så skummelt å spille ordentlig fotballkamp som man kanskje skulle tro på forhånd :)

Dagens målscorer var Anna som reduserte på overtid i andre omgang. Et langskudd som dalte inn over Oppegårds keeper ga serieåpningens mest fortjente scoring (i mine øyne hvertfall ;-)

Vi gleder oss til neste kamp om en uke. Heia Kåffa!

-fredrik

mandag 5. mai 2014

På fredag 9. mai er det Young Yes! Bli med!!!

Alle jentene på laget oppfordres til å bli med på sosial kveld i Kåffahallen på fredag. Ta med penger til brus og noe å bite i og gjør deg klar til en alle tiders kveld med andre fra Kåffa.

Tilbudet er til barn fra 5-7. klasse.

Banekart Ekeberg